Beschrijving
Op een unieke locatie aan vaarwater in het natuurgebied “Weerribben-Wieden” staat deze vrijstaande woning. De woning beschikt o.a. over een woonkamer, woonkeuken, bijkeuken, 3 slaapkamers en een badkamer. De ruime tuin rondom de woning is voorzien van een kapschuur en een aanlegmogelijkheid voor een boot. De woning is gelegen op een kavel van 1.650m², heeft een inhoud van ca.508m³ en een woonoppervlak van ca.130m².
Indeling
Entree / hal met een toilet, douche en een toegang de woonkamer. De woonkamer gelegen aan de waterkant, is voorzien van veel daglicht en een vrij uitzicht op de tuin en het vaarwater. De bijkeuken is gelegen tussen de woonkamer en de keuken en voorzien van een plavuizen vloer, een keukenblok met aansluiting voor wasmachine, een tuindeur en de trapopgang. De ruime woonkeuken beschikt over een keukenblok in U-vorm met veel kastruimte, gasfornuis en een afzuigkap, spotverlichting, kast met opstelplaats van CV-toestel en een toegang naar de berging met deur naar de tuin. Via de hal bereikt u ook de slaapkamer voorzien van een vaste kast en de badkamer met wastafel en ligbad.
Eerste verdieping
Overloop met wastafel, bergruimte en 2 slaapkamers voorzien van dakramen en een laminaatvloer.
Tuin
De tuin gelegen rondom de woning, grenst aan het doorgaande vaarwater en beschikt over mogelijkheden voor het aanleggen van een boot. Aan de straatkzijde is een houten kapschuur met berging.
Bijzonderheden
Bijzonderheden / resumé:
- de woning is gelegen op een unieke rustige locatie aan doorgaand vaarwater;
- de woning beschikt over een woonkamer met veel lichtinval en uitzicht op de tuin en water;
- de woning beschikt over een ruime woonkeuken
- de woning beschikt over een slaap- en badkamer op de begane grond;
- de woning beschikt over een vrijstaande houten kapschuur met berging;
- de omgeving biedt veel mogelijkheden voor o.a. watersport- en natuurliefhebbers.
Wetering
De naam Wetering is oorspronkelijk ontstaan door een oud afwateringskanaal in het voormalige Scheerwolde rond 1564 de “Scherwoldiger Weteringe” genoemd. In het midden van de 16e eeuw werd de Arembergergracht gegraven, voor een veilige binnenvaartroute als alternatief voor de vaart over de Zuiderzee. Vanaf het Giethoornse Meer werd de vaarweg in noordelijke richting doorgetrokken door de Riete (Muggenbeet) naar de Wetering. In 1573 werd de Wetering verbreed en verdiept. Het was de bedoeling om om langs de Oudewegsloot (de huidige Kalenbergergracht), verder te graven naar Ossenzijl en naar de Linde. In 1650 is dit alles gerealiseerd. Van 1626 - 1632, de aanleg van het Steenwijkerdiep is de Wetering tot aan Muggenbeet verbreed.
Het dorp ligt in het natuurgebied “Weerribben-Wieden” op ongeveer 4 km ten oosten van Blokzijl en ongeveer 10 km ten westen van Steenwijk en slechts 60 autominuten van de randstad.
Wetering is een buurtschap in de vorm van lintbebouwing; dat betekent vrijwel aaneengesloten bebouwing langs hoofdwegen, in Weterings geval de oorspronkelijke (water)hoofdwegen.
Kenmerkend aan Wetering is het kanaal met aan weerszijden woningen. De westelijke kant van het dorp is bereikbaar vanaf Blokzijl, Steenwijk en het alom bekende dorpje Nederland, deze weg gaat over in een fietspad richting Kalenberg en Ossenzijl. Aan de oostelijke zijde ligt de weg met verbinding naar Scheerwolde, Kalenberg, Ossenzijl en Oldemarkt. Het kanaal is een staande mast route vanaf Giethoorn, Blokzijl en Steenwijk naar de Friese meren.
Het hoog en laag en trilveenontginnings- en kraggenlandschap vindt zijn oorsprong in de turfwinning en de daaropvolgende rietcultuur. Het landschap wordt gekenmerkt door het vele water, uitgestrekte rietlanden afgewisseld met natte bospercelen en drassige graslanden.
Via het water zijn waterdorpen ontsloten zoals Wetering, Muggenbeet, Kalenberg, Ossenzijl, Giethoorn, Dwarsgracht, Jonen en Belt-Schutsloot. De boerderijen in de bebouwingslinten staan veelal met de voorzijde naar het water. In het gebied domineren de rieten daken en zwarte houten wanden.