Beschrijving

Zeer ruime, goed onderhouden twee-onder-één-kapwoning met 5 slaapkamers. De woning beschikt o.a. over een woonkamer, keuken, bijkeuken, 5 slaapkamers en een badkamer. De tuin aan de voor- en achterzijde is verzorgd en onderhoudsvriendelijk. De woning is gelegen op een kavel van 268m², heeft een inhoud van ca.456m³ en een woonoppervlakte van ca.127m².

Indeling

Overdekte entree/hal met toilet, trapopgang en meterkast. De woonkamer beschikt over veel lichtinval, vrij uitzicht en een schuifpui naar de achtertuin. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur o.a. een gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron en vaatwasser. De bijkeuken, bereikbaar via de keuken, beschikt over een opstelplaats voor wasmachine en droger en een toegang naar de achtertuin.

Eerste verdieping

Overloop met trapopgang en 4 slaapkamers. De ruime moderne badkamer beschikt over een douchehoek, ligbad, toilet en dubbele wastafel in meubel.

Tweede verdieping

De ruime vijfde slaapkamer is voorzien van een dakkapel, veel bergruimte en een mogelijkheid om deze kamer te splitsen in 2 kamers.

Tuin

De besloten achtertuin, gelegen op het zuidwesten, is netjes onderhouden en voorzien van veel privacy, een vrijstaande berging en een toegang naar de aangebouwde berging met elektra, water en een deur naar de voortuin. Aan de voorzijde is een oprit met ruime parkeergelegenheid.

Bijzonderheden

Bijzonderheden / resumé:
- de woning is gelegen aan de rand van het dorp Tuk;
- de woning beschikt over een ruime en lichte woonkamer; 
- de woning beschikt over een keuken met diverse inbouwapparatuur;
- de woning beschikt over 5 slaapkamers, een extra kamer is mogelijk; 
- de woning beschikt over een ruime moderne badkamer;
- de woning beschikt over een verzorgde en onderhoudsvriendelijke voor- en achtertuin. 


Tuk 

Tuk is ontstaan door de vroegere postroute en ontsluitingsweg van Friesland naar het zuiden: de Oude Heerenweg. Deze ligging heeft zowel voor- als nadelen. In de Tachtigjarige Oorlog wordt het dorpje vrijwel verwoest doordat de legers die Steenwijk willen bezetten, kwartier maken op Tuk en op de hoger gelegen Woldberg, voor belegeraars een gunstige positie om Steenwijk aan te vallen. De stad Steenwijk bestookt de belegeraars uiteraard, met alle gevolgen van dien voor Tuk, dat tussen beide legers in lag.

De positieve kant van de ligging is dat Tuk een pleisterplaats was voor reizigers en handelslieden van en naar Friesland. Als de stadspoorten van Steenwijk al gesloten zijn, blijft men er ook overnachten. Vanaf midden 19e eeuw pikt het dorp een graantje mee van de toeristen die deze streek bezoeken. Dankzij het toerisme ontstaan in het dorp theehuizen en andere uitspanningen. Tegenwoordig biedt de natuur van de Woldberg een aangename bestemming voor toeristen en is het dorpscentrum net als vroeger nog altijd een 'pleisterplaats' voor inwoners, passanten en toeristen. 

Tuk heeft geen treinverbinding, het dichtst bijgelegen station is station Steenwijk. Wel heeft een Tuk een goede verbinding met de snelweg A32 (Meppel-Leeuwarden) en een busverbinding, lijn 76 Emmeloord - Oldemarkt - Steenwijk.

Ondanks dat het dorpje klein is, heeft het diverse voorzieningen zoals o.a. een supermarkt, basisschool, bowlingcentrum, tennishal en een kinderdagverblijf.

Kenmerken