Beschrijving

Nabij het centrum gelegen nette, verrassend ruime woning. De woning beschikt o.a. over een woonkamer keuken, bijkeuken, 3 slaapkamers en een badkamer. De tuin is o.a. voorzien van een terras, berging en een achterom. De woning staat op een kavel van 171m², heeft een inhoud van ca.332m³ en een woonoppervlakte van ca.87m².

Indeling

Entree/hal met meterkast. De woonkamer beschikt over veel lichtinval door de hoge ramen, een schouw, trapkast, een toegang naar de trapopgang en een open doorgang naar de keuken met uitzicht op de binnenplaats en een keukenopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur, o.a. gaskookplaat, afzuigkap en koelkast. De bijkeuken aan de achterzijde, beschikt over een opstelplaats voor witgoed, toilet, een toegang naar de binnenplaats en naar de tuin en de badkamer voorzien van een douchehoek, wastafel en ligbad.

Eerste verdieping

Overloop en 3 slaapkamers.

Tuin

De besloten achtertuin is gelegen op het zuiden en beschikt over een terras, berging en een achterom.

Bijzonderheden

Bijzonderheden / resumé:
- de woning beschikt over een lichte karakteristieke woonkamer met schouw; 
- de woning beschikt over een ruime keuken;
- de woning beschikt over een badkamer op de begane grond;
- de woning beschikt over 3 slaapkamers;
- de woning beschikt over een besloten achtertuin met berging en een achterom; 
- de woning is gelegen op loopafstand van het centrum met diverse voorzieningen.


Steenwijk

Steenwijk is méér dan een gebied van water, wei, bos en hei. De binnenstad van Steenwijk heeft een uitgesproken historisch karakter en wordt omgeven door stadswallen en grachten. De Olde Veste, zoals Steenwijk ook wel wordt genoemd, roept herinneringen op aan een ver verleden, waarin het zich ontwikkelde tot een markt- en handelscentrum van formaat. 

Steenwijk kan bogen op een rijke historie. Opvallend in het stadsbeeld is de 86 meter hoge, uit 1467 daterende toren van de Sint Clemenskerk. Deze laatgotische hallenkerk is grondig gerestaureerd, Steenwijk beschikt over een speciale monumentenroute van de ANWB. 

Steenwijk is centraal gelegen tussen het watergebied van Noordwest-Overijssel, de bos- en natuurgebieden van Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Friesland. Een drietal nationale parken bevindt zich op fietsafstand. Binnen deze fraaie omgeving ligt 'als een spin in het web' de historische vestingstad Steenwijk. De gemeente ligt in een gebied, waar de gemoedelijkheid van de bewoners in deze jachtige tijd een opvallend verschijnsel is. Noordwest-Overijssel werd veel later ontdekt als recreatiegebied dan bijvoorbeeld Twente en de Veluwe. Zowel voor de rustzoeker als voor degenen die sfeer en vertier zoeken, biedt Noordwest-Overijssel veel mogelijkheden.

Kenmerken