Beschrijving

Verrassend ruime woning nabij het centrum van Oldemarkt. De woning beschikt o.a. over een woonkamer, keuken, badkamer op begane grond en vier slaapkamers. De ruime tuin is gelegen op het noorden. De woning staat op een kavel van 297m², heeft een inhoud van ca.300m³ en een woonoppervlakte van ca.125m².

Indeling

Begane grond: Entree/hal met meterkast, toilet, garderobe en trapopgang. De ruime woonkamer (ca.36m²)beschikt over veel daglicht en is voorzien van een schouw, houten vloer en vaste kasten. De keuken (ca.9m²) uit 2004 is voorzien van inbouwapparatuur o.a. koelkast, vaatwasmachine, gaskookplaat (5-pits) en afzuigkap. De bijkeuken is voorzien van een opstelplaats voor wasmachine/droger, CV-toestel en toegangsdeur naar de tuin. Vanuit de hal bereikt u tevens de geheel betegelde badkamer (ca.4m²), voorzien van een ligbad, douche, designradiator en wastafel.

Eerste verdieping

Ruime overloop met bergruimte achter de knieschotten, toilet, badcel (ca.3m²) met wastafel en spiegel, vaste kast en vier slaapkamers (ca.8, 8, 9 en 12m²). De gehele verdieping is voorzien van vloerbedekking en kunststof kozijnen met isolerende beglazing.

Tuin

De ruime tuin is voorzien van een groot terras, gazon en bereikbaar vanaf de straat middels 2 toegangen.

Bijzonderheden

Bijzonderheden / resumé:

- De woning beschikt over een ruime woonkamer met veel daglicht en schouw;
- De woning beschikt over een badkamer op begane grond;
- De woning beschikt over vier slaapkamers;
- De woning is bijna geheel voorzien van kunststof kozijnen met isolerende beglazing;
- De woning is gunstig gelegen op loopafstand van voorzieningen;
- De woning is gelegen op een kavel van 297m².

Oldemarkt

Oldemarkt telt ca. 2600 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Steenwijkerland. Het dorp heeft een landelijk karakter met een bebouwing die hoofdzakelijk bestaat uit woningen in twee bouwlagen en een dwarskap. De horizon wordt derhalve voornamelijk bepaald door de twee kerken. De directe omgeving van het dorp bestaat uit een open agrarisch gebied met weilanden en sloten.

Ondanks het eerder genoemde landelijke karakter van Oldemarkt zijn alle voorzieningen binnen handbereik. In de Hoofdstraat vindt u winkels en horecavoorzieningen. Oldemarkt fungeert binnen de gemeente Steenwijkerland als centrumdorp. Bovendien kent het dorp een bloeiend verenigingsleven.

Voor de natuurliefhebber ligt er in de directe omgeving het ongeveer 3000 ha grote natuurgebied Nationaal Park "De Weerribben", waar water, bies en moerasbos de sfeer bepalen. Dit gebied is onlangs uitgeroepen tot het mooiste plekje van Nederland.

De Friese en Overijsselse meren zijn zowel over de weg als over het water gemakkelijk bereikbaar. Het Mallegat, het water waar het woon- en waterpark aan ligt en zijn naam aan ontleent, vormt hierbij de onmisbare schakel in de verbinding tussen Oldemarkt en de Friese en Overijsselse meren. Het Mallegat is in vroegere jaren gegraven voor de aan- en afvoer van landbouwproducten die werden verhandeld op de markt in Oldemarkt. Dit water met voldoende diepgang en rietoevers mondt in het dorp uit in een jachthaven.

Kenmerken