Beschrijving

Een vrijstaande woonboerderij met 3 appartementen, 2 grote schuren, paardenbak en weiland, gelegen op een kavel van 9.730m². De woonboerderij is goed bereikbaar en o.a. voorzien van een woonkamer, keuken, bijkeuken, badkamer en 4 slaapkamers. De appartementen beschikken over een woonkamer met keuken, slaapkamer en een badkamer. De zeer ruime tuin biedt veel privacy en mogelijkheden. De woonboerderij heeft totaal een woonoppervlak van ca.315m² en een inhoud van ca.1.101m³.

Indeling

Voorhuis: Entree/hal met toilet, meterkast en trapopgang. De ruime woonkamer beschikt over veel lichtinval en een doorgang middels mooie schuifdeuren naar de keuken. De keuken is voorzien van tuindeuren en een keukenopstelling met kookeiland en diverse inbouwapparatuur o.a. gaskookplaat, oven, afzuigkap, koelkast, vrieskast, combimagnetron en vaatwasser. De bijkeuken, bereikbaar via de keuken en de hal, heeft een tuindeur en een trapopgang naar appartement 1. Via hal bereikt u ook een ruime slaapkamer en de badkamer voorzien van een douchehoek, ligbad en een dubbele wastafel met meubel.

Eerste verdieping

Overloop met 3 slaapkamers en een toiletruimte met wastafel in meubel.

Tuin

De diepe tuin beschikt over diverse terrassen, een berging, garage, 2 grote schuren, paardenbak en een weiland. Naast de woonboerderij is parkeergelegenheid aanwezig.

Bijzonderheden

Appartement 1: is gelegen op de eerste verdieping en voorzien van een woonkamer met keukenblok, slaapvide, toilet en badkamer met douchehoek en wastafel.

Appartement 2 en 3: zijn voorzien van een woonkamer met keukenblok, 2 slaapkamers en een badkamer met o.a. douchehoek, toilet en wastafel.

Bijzonderheden / resumé:
-de woonboerderij is voorzien van een voorhuis en 3 appartementen;
-de woonboerderij is voorzien van spouwmuur-, vloer- en dakisolatie;
-de woonboerderij is voorzien van isolerende beglazing;
-het voorhuis is voorzien een slaap- en badkamer op de begane grond;
-de tuin is voorzien van 2 grote schuren, een paardenbak en weiland;
-de woonboerderij is centraal gelegen op ca.10 autominuten verwijderd van de A32 richting Zwolle/Leeuwarden.

Nijensleek (Drents: Neiensleek)

Het is een streekdorp of lintbebouwing in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Drenthe, in de gemeente Westerveld. Het dorp is een kilometer of vier lang. Langs de Hoofdweg, de provinciale weg van Vledder naar Steenwijk staan de boerderijen aan beide kanten van de weg. In het dorp wonen een paar honderd inwoners. Het dorp strekt zich uit van Frederiksoord tot Eesveen in de provincie Overijssel.

Nijensleek is in de Middeleeuwen ontstaan toen de boeren vanuit Vledder de 'nije slieken' (vrij vertaald: nieuwe slik, of nieuwe natte gronden) in cultuur brachten en gingen bewonen. De geschiedenis van dit streekdorp is dus heel anders dan van de later ontstane weg- of streekdorpen in de veenkoloniën zoals Stadskanaal of Gasselternijeveen. Ook op andere plaatsen in Zuidwest-Drenthe ontstonden in de late Middeleeuwen zulke lintbebouwingen. Voorbeelden zijn Wapserveen ontstaan vanuit het esdorp Wapse, Nijeveen is zo ontstaan vanuit Havelte en Ruinerwold vanuit Ruinen.

Nijensleek ligt tegen het stroomdal van de Vledder Aa. Aan de noordwestzijde neemt de hoogte langzamerhand toe. Daar ligt een uitloper van de Woldberg, een stuwwal even ten noordoosten van Steenwijk. De heerlijkheid 'de Eese' met haar boswachterijen ligt op die uitloper van de Woldberg.

Kenmerken