Beschrijving

Een mooie combinatie van wonen en werken aan doorgaand vaarwater midden in het natuurgebied “Weerribben-Wieden”. De woonboerderij beschikt over een woonkamer, keuken, bijkeuken, 2 slaapkamers, badkamer, gastenverblijf met eigen badkamer en een grote bedrijfsruimte met berging en garage. De woonboerderij is gelegen op een perceel van 2.820m², heeft een woonoppervlakte van ca.160m² en een bedrijfsruimte van ca.345m².

Indeling

Woongedeelte::Entree/hal met toilet en trapopgang, De woonkamer beschikt over uitzicht over het vaarwater, openslaande tuindeuren, toegang naar de slaapkamer en een keukenblok met diverse inbouwapparatuur, o.a. inductiekookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasser en een koelkast. De badkamer, bereikbaar via de slaapkamer en via de wasruimte, is voorzien van een bad, douche, toilet en een wastafel in meubel. Vanuit de keuken bereikt u ook de wasruimte met meterkast en een deur naar de ruimte bijkeuken voorzien van een deur naar de bedrijfsruimte, tuin en het gastenverblijf. Het gastenverblijf beschikt over een woonkamer met keukenblok, slaapruimte, tuindeur en een badkamer voorzien een toilet, douche en wastafel in meubel.

Bedrijfsgedeelte: Entree via een overheaddeur, ruime bedrijfshal, berging, zolderruimte en een garage met een kanteldeur.

Eerste verdieping

Ruime overloop met bergruimte en een slaapkamer.

Tuin

De ruime tuin grenst aan het vaarwater en is voorzien van diverse terrassen, aanlegplaats voor een boot en ruime parkeergelegenheid.

Bijzonderheden

Bijzonderheden/resumé:
- de woonboerderij met bedrijfsruimte is gelegen aan vaarwater in het natuurgebied “Weerribben-Wieden”;
- de woonboerderij beschikt over een woonkamer met keuken;
- de woonboerderij beschikt over een slaap- en badkamer op de begane grond;
- de woonboerderij beschikt over een gastenverblijf met eigen badkamer;
- de woonboerderij beschikt over een grote bedrijfsruimte met berging en garage;
- de woonboerderij beschikt over een aanlegplaats voor een boot;
- de woonboerderij met bedrijfsruimte biedt diverse mogelijkheden.


Kalenberg

Kalenberg is een dorpje in Nationaal Park “Weerribben-Wieden” in de kop van Overijssel. Rust, riet en water staan hier centraal. Kalenberg telt ongeveer 550 inwoners en behoort tot de gemeente Steenwijkerland.

Het dorpje werd gesticht in 1313 als Calumburg. Er wordt gezegd dat de naam van het dorp is bedacht door vluchtelingen en horigen uit een gelijknamige buurtschap bij Hoogeveen die in dit ontoegankelijke gebied hun vrijheid zochten. Later veranderde de naam in Kaleberghe (1323), Callenburgh (1702), Calenburg (1717) en Calemberg (1815) waaruit de naam Kalenberg kwam. Na de turfgraverij gingen de Kalenbergers zich richten op de visserij, veehouderij en de rietteelt. Kalenberger riet is nog steeds een gewild bouwmateriaal voor het dekken van daken

De oostelijke kant van het dorp is bereikbaar via een smalle doodlopende weg. De westelijke kant uitsluitend via een fietspad met een groot aantal bruggetjes. Door het dorp loopt De Kalenberger Gracht, de doorgaande vaarroute van het gebied rond Giethoorn met de Friese meren.

Kenmerken