Omschrijving

Aan doorgaand vaarwater in de Weerribben gelegen royale, verbouwde woonboerderij. De woonboerderij beschikt o.a. over een woonkamer, keuken, bijkeuken, 6 slaapkamers en een badkamer. De ruime tuin gelegen rondom de woonboerderij is voorzien van een vrij uitzicht over de rietlanden. De woning is gelegen op een perceel van 1.822m², heeft een woonoppervlakte van ca.275m² en een inhoud van ca.1.000m³.

Indeling

Entree/hal met trapopgang en slaapkamer 1 (ca.16m²). De royale woonkamer (ca.80m²) met uitzicht over de Kalenbergergracht en de rietlanden, is voorzien van een plavuizenvloer met vloerverwarming, kelder, schuifpui naar het overdekte terras en het grote keukenblok met een vaatwasmachine, gasfornuis en een afzuigkap. De bijkeuken beschikt over een toiletruimte, uitstortgootsteen, opstelplaats van cv-toestel, aansluiting voor wasmachine en een deur naar de badkamer en het overdekte terras. Vanuit de woonkamer is er een toegang naar slaapkamer 2 (ca.21m²) met een toegang naar de badkamer (ca.14m²) voorzien van een douche, ligbad en wastafel.

Eerste verdieping

Ruime overloop met bergruimte achter schuifdeuren en 4 slaapkamers. Slaapkamer 3 en 4 (ca.6 en 10m²) met vaste kasten; slaapkamer 5 met dakkapel; slaapkamer 6 met 2 Velux dakramen en kastenwand met schuifdeuren. De verdieping is voorzien van vloerbedekking.

Tweede verdieping

Zolderruimte bereikbaar via een losse trap.

Tuin

De tuin biedt veel privacy en beschikt o.a. over een overdekt terras achter de woonkamer, een houten schuur (ca.29m²) en een stenen berging (ca.26m²

Bijzonderheden

Bijzonderheden/resumé:
- de woonboerderij is gelegen aan de Kalenbergergracht met aanlegmogelijkheden;
- de woonboerderij is in 1996 geheel verbouwd en volledig geïsoleerd;
- de woonboerderij beschikt over een ruime woonkamer met keuken en vloerverwarming;
- de woonboerderij beschikt over 2 slaapkamers en een badkamer op de begane grond;
- de woonboerderij beschikt totaal over 6 slaapkamers;
- de woonboerderij beschikt over een tuin met veel privacy, berging en een schuur;
- de woonboerderij is bereikbaar via het water of via het voet- en fietspad, niet met de auto.


Kalenberg

Kalenberg is een dorpje in Nationaal Park De Weerribben in Noord West Overijssel. Rust, riet en water staan hier centraal. Kalenberg telt ongeveer 550 inwoners en behoort tot de gemeente Steenwijkerland.

Het dorpje werd gesticht in 1313 als Calumburg. Er wordt gezegd dat de naam van het dorp is bedacht door vluchtelingen en horigen uit een gelijknamige buurtschap bij Hoogeveen die in dit ontoegankelijke gebied hun vrijheid zochten. Later veranderde de naam in Kaleberghe (1323), Callenburgh (1702), Calenburg (1717) en Calemberg (1815) waaruit de naam Kalenberg kwam. Na de turfgraverij gingen de Kalenbergers zich richten op de visserij, veehouderij en de rietteelt. Kalenberger riet is nog steeds een gewild bouwmateriaal voor het dekken van daken.

De oostelijke kant van het dorp is bereikbaar via een smalle doodlopende weg. De westelijke kant uitsluitend via een fietspad met een groot aantal bruggetjes. Door het dorp loopt De Kalenberger Gracht, de doorgaande vaarroute van het gebied rond Giethoorn met de Friese meren.

Kenmerken