Beschrijving

Op een fantastische locatie aan de Kalenbergergracht, bereikbaar per boot en auto, midden in het natuurgebied Weerribben-Wieden, staat deze vrijstaande woonboerderij met bijgebouw. De woonboerderij beschikt over een woonkamer, serre, keuken, bijkeuken, 5 slaapkamers, 2 badkamers. Het bijgebouw is voorzien van een garage, gastenkamer, toilet, pantry en een zolder. De woonboerderij staat op een kavel van 940m², heeft een inhoud van ca.530m³ en een woonoppervlakte van ca.148m².

Indeling

Entree/hal met trapopgang, meterkast, trapkast en toilet. De sfeervolle woonkamer met uitzicht over het water beschikt over een allesbrander, een serre met tuindeur en een doorgang naar de keuken. De keuken is voorzien een keukenblok met diverse inbouwapparatuur, o.a. gaskookplaat, oven, afzuigkap, combimagnetron en koelkast. De bijkeuken, bereikbaar vanuit de keuken, heeft een toegang naar de tuin. Via de hal bereikt de slaapkamer en de badkamer voorzien van een hoekbad, douchehoek en een dubbele wastafel.

Eerste verdieping

Overloop met 4 slaapkamers en de tweede badkamer voorzien van een douchehoek, toilet en een wastafel.

Tuin

De ruime tuin, gelegen rondom de woonboerderij en grenzend aan de Kalenbergergracht, beschikt over een insteekhaven, diverse terrassen, houten berging en een bijgebouw voorzien van een garage, gastenkamer, toilet, pantry en een zolder.

Bijzonderheden

Bijzonderheden / resumé:
- de woonboerderij is gelegen aan vaarwater en bereikbaar met de auto;
- de woonboerderij beschikt over een woonkamer met serre en uitzicht over het water;
- de woonboerderij beschikt over een slaap- en badkamer op de begane grond;
- de woonboerderij beschikt totaal over 5 slaapkamers en 2 badkamers;
- de woonboerderij beschikt over een bijgebouw met gastenkamer, toilet en zolder;
- de woonboerderij beschikt over een insteekhaven;
- de woonboerderij beschikt over een ruime tuin met diverse terrassen parkeergelegenheid.


Kalenberg

Kalenberg is een dorpje in Nationaal Park Weerribben-Wieden in Noord West Overijssel. Rust, riet en water staan hier centraal. Kalenberg telt ongeveer 550 inwoners en behoort tot de gemeente Steenwijkerland.

Het dorpje werd gesticht in 1313 als Calumburg. Er wordt gezegd dat de naam van het dorp is bedacht door vluchtelingen en horigen uit een gelijknamige buurtschap bij Hoogeveen die in dit ontoegankelijke gebied hun vrijheid zochten. Later veranderde de naam in Kaleberghe (1323), Callenburgh (1702), Calenburg (1717) en Calemberg (1815) waaruit de naam Kalenberg kwam. Na de turfgraverij gingen de Kalenbergers zich richten op de visserij, veehouderij en de rietteelt. Kalenberger riet is nog steeds een gewild bouwmateriaal voor het dekken van daken.

De oostelijke kant van het dorp is bereikbaar via een smalle doodlopende weg. De westelijke kant uitsluitend via een fietspad met een groot aantal bruggetjes. Door het dorp loopt De Kalenberger Gracht, de doorgaande vaarroute van het gebied rond Giethoorn met de Friese meren.

Kenmerken