Beschrijving

Een sfeervolle authentieke woonboerderij gelegen in het mooie natuurgebied “Weerribben-Wieden”. De woonboerderij is bereikbaar via de weg en via het water. De woonboerderij beschikt o.a. over een woonkamer, keuken, badkamer, 2 slaapkamers en een ruim achterhuis. De woonboerderij is gelegen op een perceel van 560m², heeft een woonoppervlak van ca.100m² en een inhoud van ca.420m³.

Indeling

Entree / hal met toilet en trapopgang. De ruime woonkamer beschikt over veel lichtinval, meterkast, tuindeur, een authentieke kachel en een doorgang naar de woonkeuken met een keukenblok (2017 voorzien van diverse inbouwapparatuur, o.a. een gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron, vaatwasser en een koelkast. Vanuit de hal bereikt u een slaapkamer en de badkamer voorzien van een wastafel en een douchehoek. Tevens komt u via de hal in het achterhuis, de voormalige deel, met nog vele mogelijkheden.

Eerste verdieping

Overloop met vide en slaapkamer 2 voorzien van een wastafel.

Tuin

De tuin, gelegen rondom de woonboerderij, beschikt over veel groen, terrassen, parkeergelegenheid en een overdekte aanlegplaats voor een kleine boot. Via het water heeft u diverse mogelijkheden om heen te varen, o.a. naar het centrum, de Overijsselse meren, Steenwijk en zelfs richting de Friese meren.

Bijzonderheden

Bijzonderheden / resumé:
- de woonboerderij is grotendeels gerenoveerd, o.a. nieuwe kozijnen, isolerende beglazing en een nieuwe rieten kap met sporen; 
- de woonboerderij beschikt over een woonkeuken met diverse inbouwapparatuur (2017);
- de woonboerderij beschikt over 2 slaapkamers en een badkamer;
- de woonboerderij beschikt over een achterhuis met mogelijkheden, o.a. extra slaapkamer(s); 
- de woonboerderij beschikt over parkeergelegenheid en een overdekte aanlegplaats voor een kleine boot;
- de woonboerderij is bereikbaar via de weg en via het water;
- het is mogelijk om meer grond bij te kopen.


Giethoorn

Giethoorn, gelegen in de kop van Overijssel, is een dorpje met een rijk verleden. Het werd in 1230 gesticht door de Flagellanten, zij vonden daar vele hoorns van wilde geiten en hebben hun nederzetting Geytenhorn genoemd. Later is het uiteindelijk Giethoorn geworden. Het karakteristieke van Giethoorn vindt zijn oorsprong in het afgraven van veen. De turfgravers haalden de voor hun gunstige plaatsen het veen uit de bodem en gooiden het veen op hun grond. Door het afgraven ontstonden er plassen en meren, om de turf te vervoeren werden er sloten gegraven. Hierdoor zijn vele huisjes als het ware op eilandjes gebouwd.

Tegenwoordig bepalen de veel smalle grachtjes, bruggetjes en boerderijtjes het beeld van Giethoorn. Het dorp heeft internationale bekendheid verworven met dit karakteristiek en unieke beeld. Gelegen in nationaal park de Weerribben-Wieden heeft het dorp op veel te bieden! Zoals varen met een fluisterboot of rondvaartboot, zeilen, suppen, wandelen en fietsen! Diverse horeca, musea, supermarkt, huisarts en tandarts behoren tot de voorzieningen. Voor een uitgebreider winkelaanbod en NS station zijn de steden Steenwijk en Meppel binnen een straal van 12 km snel bereikbaar.

Kenmerken