Beschrijving

Op een schitterende locatie in het natuurgebied “Weerribben-Wieden” in de Cornelisgracht gelegen woonark met RECREATIEVE woonbestemming. De woonark beschikt over een woonkamer, keuken, badkamer en 2 slaapkamers. De beschutte tuin is o.a. voorzien van een terras en een berging. De woonark heeft een woonoppervlak van ca.54m² en een inhoud van ca.191m³.

Indeling

Entree / hal met 2 slaapkamers en de badkamer voorzien van een toilet, douchehoek, wastafel en wasmachineaansluiting. De woonkamer beschikt over veel lichtinval door de grote ramen en de schuifpui naar het terras met uitzicht op het water. In de woonkamer is ook een keukenblok met diverse apparatuur, o.a. een gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron en een koelkast.

Tuin

De beschutte tuin is voorzien van een berging, een terras en een aanlegplaats voor een kleine boot. Via het water heeft u diverse mogelijkheden om heen te varen, o.a. naar het centrum, de Overijsselse meren, Steenwijk en zelfs richting de Friese meren.

Bijzonderheden

Bijzonderheden / resumé:
- de woonark beschikt over een ligplaatsvergunning met een recreatieve woonbestemming;
- de woonark beschikt over een woonkamer met keuken en mooi uitzicht op het water;
- de woonark beschikt over 2 slaapkamers en een moderne badkamer;
- de woonark beschikt bijna geheel over isolerende beglazing en over muur- en dakisolatie;
- de woonark is in 2002 geheel gerenoveerd;
- de woonark beschikt over een aanlegplaats voor een kleine boot;
- de kavel (ca.250m²) wordt gehuurd van de gemeente Steenwijkerland.


Giethoorn

Giethoorn, gelegen in de kop van Overijssel, is een dorpje met een rijk verleden. Het werd in 1230 gesticht door de Flagellanten, zij vonden daar vele hoorns van wilde geiten en hebben hun nederzetting Geytenhorn genoemd. Later is het uiteindelijk Giethoorn geworden. Het karakteristieke van Giethoorn vindt zijn oorsprong in het afgraven van veen. De turfgravers haalden de voor hun gunstige plaatsen het veen uit de bodem en gooiden het veen op hun grond. Door het afgraven ontstonden er plassen en meren, om de turf te vervoeren werden er sloten gegraven. Hierdoor zijn vele huisjes als het ware op eilandjes gebouwd.

Tegenwoordig bepalen de veel smalle grachtjes, bruggetjes en boerderijtjes het beeld van Giethoorn. Het dorp heeft internationale bekendheid verworven met dit karakteristiek en unieke beeld. Gelegen in nationaal park de Weerribben-Wieden heeft het dorp op veel te bieden! Zoals varen met een fluisterboot of rondvaartboot, zeilen, suppen, wandelen en fietsen! Diverse horeca, musea, supermarkt, huisarts en tandarts behoren tot de voorzieningen. Voor een uitgebreider winkelaanbod en NS station zijn de steden Steenwijk en Meppel binnen een straal van 12 km snel bereikbaar.

Kenmerken