Vorige | Volgende

Molenhoek 29 Oldeberkoop

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Op een mooie locatie in het bosrijke Friese brinkdorp Oldeberkoop gelegen vrijstaande woning met diverse mogelijkheden. De woning beschikt o.a. over 2 woonkamers, kelder, keuken, bijkeuken, 3 slaapkamers en een garage. De woning is gelegen op een kavel van 425m², heeft een inhoud van ca.280m³ en een woonoppervlakte van ca.70m².

Indeling

Begane grond: Entree / ruime hal met trapopgang, woonkamer (ca.16m²) gelegen aan de voorzijde voorzien van vaste kasten, balkenplafond, 2 originele bedsteden en een schoorsteenmantel met een gaskachel. De tweede woonkamer (ca.10m²) beschikt over veel lichtinval, balkenplafond, vaste kastruimte, gaskachel en toegang tot de kelder (ca.6m²). De keuken (ca.7m²) is voorzien van een eenvoudig keukenblok, gasaansluiting, geiser, opstelplaats voor wasmachine en toegang naar de tuin. De bijkeuken (ca.8m²) beschikt over een doucheruimte, toiletruimte, extra berging (ca.6m²) en een bergzolder.

Eerste verdieping: Ruime overloop met 3 slaapkamers (ca.7, 6 en 4m²). De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over bergruimte achter knieschotten en de slaapkamer aan de achterzijde beschikt over een dakvenster en vaste kasten. De gehele verdieping is voorzien van vloerbedekking.

Tuin: De tuin is gelegen rondom de woning en o.a. voorzien van een oprit, terras en de stenen garage (ca.22m²) met kanteldeur, werkbank en elektra. Achter de garage is een extra berging.

Bijzonderheden / resumé:
- De woning beschikt over diverse originele details;
- De woning beschikt over diverse vaste kasten en kelder;
- De woning beschikt over 2 woonkamers en 3 slaapkamers;
- De dakpannen zijn in 2005 geheel vervangen;
- De woning is binnen eenvoudig, gedateerd en heeft achterstallig onderhoud;
- De woning is gelegen op een ruime kavel op een mooie locatie, grenzend aan het bos.


Oldeberkoop

Een Fries brinkdorp met een fraaie kern rond de kerk, wordt omgeven door prachtige bossen. Het dorp heeft ongeveer 1600 inwoners die samen een hechte gemeenschap vormen. Oldeberkoop is een levendig dorp en door het vele vrijwilligerswerk is er een rijk verenigingsleven en worden er tal van activiteiten georganiseerd. Oldeberkoop ligt tussen de riviertjes de Tjonger, ook wel de Kuunder genoemd, en de Linde, in het Stellingwerfs de Lende. Het dorp ligt centraal in de Stellingwerven, het taalgebied in het zuiden van Friesland dat in het noorden wordt begrensd door de Tjonger. In 2005 heeft Oldeberkoop haar 900-jarig bestaan gevierd.

Kenmerkend voor het dorp zijn de fraaie Bonifatiuskerk, het kanon en de geit. Het zestiende eeuwse kanon is in 1979 bij de Bekhofschans gevonden en staat nu aan de Singel in het centrum van het dorp. In de tachtigjarige oorlog vormde de rivier de Linde een belangrijke verdedigingslinie tegen de Spanjaarden. De overblijfselen van de Bekhofschans bij het Stuttebos herinneren daaraan. De geit "Snoesje" staat op de Brink en werd in 1970 door de oudejaarsploeg "De Geitefok" aan het dorp geschonken.

Oldeberkoop is een oud dorp dat voor het eerst genoemd wordt in 1228, als Friese strijders in "Brokope" bij elkaar komen om Drenthe in te trekken. De naam Oldeberkoop is ontstaan uit twee andere woorden. Namelijk "broek", dat "stuk grasland" betekent en "ope", afgeleid van water. Dit historische dorp is 900 jaar geleden ontstaan op de zandruggen tussen de riviertjes de Linde en de Tjonger. Door deze twee riviertjes ligt Oldeberkoop nog steeds in een prachtige omgeving, die zich uitstekend leent voor recreatie in verschillende vormen.

Aan weerszijden van de Linde en de Tjonger lagen vroeger landerijen die een groot deel van het jaar onder water stonden. Van 1812 tot 1855 was Oldeberkoop de hoofdplaats van de gemeente. In de tijd van de grootgrondbezitters had de familie Willinge Prins veel invloed op de ontwikkelingen in het dorp Oldeberkoop.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
70 m²
Overige inpandige ruimte
12 m²
Externe bergruimte
22 m²
Bruto inhoud
280 m³
Perceeloppervlakte
425 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3

Energie

Energielabel
Klasse G
Soort verwarming
gashaard
Warm water
geiser eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Oldeberkoop
Sectie
C
Perceel
1027
Oppervlakte
358 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Oldeberkoop
Sectie
C
Perceel
2004
Oppervlakte
67 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Molenhoek 29 Oldeberkoop

naar Molenhoek 29 Oldeberkoop
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object